30. maaliskuuta 2012

Kakkugalleria

Tämä ei ollut ensimmäinen visiittini Fredrikinkadun Kakkugalleriaan, mutta ilokseni kahvila teki tällä kertaa entistäkin paremman vaikutuksen! Kello oli puoli kolme perjantai-iltapäivänä, kun etsimme isäni kanssa kahvilaa, jossa istahtaa hetken. Ekberg oli tupaten täynnä, joten keksin ehdottaa kulman takana sijaitsevaa Kakkugalleriaa, jossa yleensä on tilaa vaikka paikka on pieni. Ja olihan siellä.
Mansikka-valkosuklaaleivos ja passion-vadelmaleivos olivat herkkua

Kahvilan sisäänkäynti sijaitsee katutasossa, mutta itse kahvila hauskasti vähän maanpinnan alapuolella. Sisustus on viihtyisä, puupöytien äärellä on kiva kahvitella ja valkoiseksi maalatut kiviseinät luovat tunnelmaa. Ikkunoiden vieressä on korkea pitkä puupöytä ja baarijakkaroita, jos haluaa katsella vaikka ohikulkijoiden kenkiä.

Kakkugallerian sisustus on kiva
 Edellämme jonossa oli kolmen nuoren tytön joukko, jotka olivat tulleet paikalle kakkubuffettia (arkisin 11 e, viikonloppuisin 13,50 e) varten. Ideana on, että kakkua saa syödä niin paljon kuin haluaa - lautaselle saa aina kolme kakkupalaa kerralla. Ja kun Kakkugalleriasta on kyse, kakuissa on mistä valita - eikä tarjolla todellakaan ole mitään pakastealtaan Daim-kakkua (vaikka hyvää sekin on, ei sillä). Vaihtoehtoina on mm. tiramisukakkua, passionhedelmäjuustokakkua ja porkkanakakkua.

Palvelu oli todella ystävällistä. Cityshopparilla saa kaksi cafe lattea ja kakkupalaa yhden hinnalla (8,50 e), mutta isäni vältti kahvin ja valitsi mustaherukkateetä. Teen sai valita kohtalaisen suuresta irtoteevalikoimasta, ja se tuoksui taivaalliselle. Ilokseni huomasin myös, että Kakkugalleriasta saa nykyään laktoositonta kahvimaitoa! Herkullinen latte tarjottiin Arabian Oma-mukeista, joita itseltänikin löytyy kaapista. Kakuistakin lähes kaikki ovat vähälaktoosisia ja kaksi kakkua on jopa kokonaan laktoosittomia. Valitsin passionhedelmä-vadelmaleivoksen ja isäni mansikka-valkosuklaaleivoksen. Leivokset veivät kielen mennessään!

Tulen varmasti käymään kahvilassa useammin kuin tähän asti. Sijainti Fredrikinkadulla on tarpeeksi keskeinen, mutta kuitenkin sen verran sivussa ettei ryysistä tarvitse pelätä. Jos on makean ystävä, vitriinistä löytyy varmasti jokaiselle jotain. Kahvi on hyvää, samoin tee, hinnatkin ovat kohtuullisia.

+ Palvelu
+ Sisustus
+ Hyvä kahvi ja tee
+ Hyvä valikoima itsetehtyjä kakkuja ja piirakoita
+ Myös laktoosittomia tuotteita
+ Kakkubuffet
+ Yleensä tilaa istua
+/- Sijainti (riippuu mistä suunnasta on tulossa)
- Auki arkisin vain kello 19 asti

S

5 kommenttia:

 1. Mä olen haaveillut jo pitkään tosta kakkubuffetista, mutta sitten kuitenkin aina pystynyt kiertämään moisen houkutuksen. Ehkä se jonain päivänä vielä tempaa mukaansa ;)

  VastaaPoista
 2. Hmm.... en ole ollenkaan tajunnutkaan etsiä, että missä tuo on. Nyt selvästi täytyy!

  VastaaPoista
 3. Neiti Magdaleena: Mennään me sinne sitten seuraavaksi yhdessä, eikös? ;) Pakkohan se on joskus kokeilla. Ne kakut on niin taivaallisia!

  Mervi: Kannattaa todella, varsinkin kun suuri yleisö ei sitä vielä näytä löytäneen. Erottajan Kakkugalleriassa on varmaan enemmän väkeä, mutta väittäisin, että miljöö ei ole yhtä viihtyisä. Tosi kiva pieni kahvila :)

  S/LWB

  VastaaPoista
 4. Todella kiva blogi! Olen saanut paljon tietoa eri kahviloista ilman että on tarvinnut itse käydä, kiitos :) Oletteko jo tsekannu isoroballa olevan Kippo-jugurttibaarin? Ite olis tarkotus käydä, mut olis mukavaa jos joku testais paikan etukäteen hehheh!

  VastaaPoista
 5. Hei! Ja kiitos kommenteista, kiva että blogista on ollut iloa :) Olen itseasiassa käynyt Kippo-jogurttibaarissa pariinkin otteeseen, en vain ole älynnyt tehdä siitä juttua - kiitos vinkistä! Paikka on tosi pieni, että sinne ei ehkä tule jäätyä istuksimaan, paitsi kesällä, kun edustalla on tuoleja. Koska laktoositonta/soijajogurttia ei vielä saa, frozen yoghurts on kokeilematta, mutta ainakin smoothiet ovat hyviä ja terveellisiä. Näppärä välipala kiireisiin päiviin!

  S/LWB

  VastaaPoista

Herättikö teksti ajatuksia? Kysy tai kommentoi - me vastaamme!

Copyright © 2014 Ladies Who Brunch