16. maaliskuuta 2012

Kahvila Salutorget

Kahviloilla jatketaan! Yksi niistä paikoista, joissa olen halunnut käydä jo pidemmän aikaa, on kauppatorin kupeessa sijaitseva kahvila Salutorget. Olen kävellyt sen ohi lukemattomat kerrat, kurkistanut sisään ja miettinyt mielessäni, että kahvila näyttää kivalta - silti sinne ei ole tullut mentyä. Eräänä aurinkoisena päivänä pääsin kuitenkin sisälle asti!


Koska teen itse tällä hetkellä lähinnä gradua, ja ystäväni on opettajana ala-asteella, saimme sovittua kahvitreffit kello kahdeksi. Tässä on se etu, että ennen iltapäiväruuhkia kahviloissa on väljää ja istumapaikan saa jopa valita. Paikalla ei ollut meidän lisäksemme kuin yksi pariskunta, joskin ihmisiä valui sisään tasaiseen tahtiin kellon edetessä.

Salutorgetin sisustuksesta tykkäsimme molemmat. Sisustuksessa on jotain eleganttia ja mannereurooppalaista, aurinko paistaa ihanasti sisään isoista ikkunoista ja nahkaisilla penkeillä on mukava istua pidempäänkin. Yhdellä seinustalla on kirjahylly, ja tiskin takana on iso peili, johon on hauskasti kirjoitettu prinsessakakun ohje ruotsiksi. Palvelu oli sekin erinomaista - kahvilan tarjoilija oli iloinen ja pirteä, ja jaksoi jutella mukavia niin turisteille kuin vanhuksillekin suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.

Peilistä voi lukea prinsessakakun ohjeen ruotsiksi
Kahvilassa on pöytiintarjoilu, joka on kiva lisä. Tarjolla oli monen sortin herkkuja (mm. itse leivottua kardemummamunkkia, aprikoosimantelitorttua ja pekaanipähkinäpullaa), mutta tarjoilijan suosituksesta päädyimme molemmat paikan päällä leivottuun mustikkakakkuun (6,70 e). Nappivalinta! Kakku oli taivaallista. Myös naapuripöydän vanha herrasmies kehui samaista kakkua erittäin herkulliseksi - vaikkei kuulemma makeasta yleensä välitäkään.

Cafe latte ja mustikkakakku
Kyytipojaksi tilasin laktoosittoman cafe au lait'n (4,90 e) ja ystäväni cafe latten (4,60 e) rasvattomalla maidolla. Cafe au lait'ssa oli kaksi shottia espressoa ja se tarjottiin isosta kupista. Kahvi oli erittäin hyvää, varsinkin verrattuna Bulevardin kahvisalongin hieman mitäänsanomattomaan kahviin. Myös ystäväni kehui latteaan.

Cafe au lait
Missään vaiheessa kahvilassa ei ollut tungosta, joten jutella sai rauhassa. Tunnelma on kiva ja välitön, silti hienostunut muttei snobimainen. Vaikka hinnat eivät missään nimessä ole halpoja, ei tämä Helsingin kalleinkaan paikka ole. Hyvä löytö, tänne tulen toistekin!

+ Kaunis ja viihtyisä sisustus
+ Palvelu (pöytiintarjoilu)
+ Leppoisa, hienostunut tunnelma
+ Leivonnaiset
+ Hyvä kahvi
+ Laktoositonta maitoa on tarjolla
+ Ikkunasta näkyy kauppatori, Havis Amanda ja laivat
+ WC:t ovat todella hienot
- Syöminen keventää kukkaroa tuntuvasti

S

4 kommenttia:

 1. Ja sitten seuraavaksi menet tuonna brunssille, sekin on ihana! :) Itse täytyy suunnata vaan kahvilla, toi mustikkakakku näyttää taivaalliselta!

  VastaaPoista
 2. Täytyypä testata! Mustikkakakku on ehdottomasti maistamisen arvoista, niiiiiin hyvää! ;)

  S/LWB

  VastaaPoista
 3. Timanttinen blogi, aamupalavaihtoehtojen etsiminen onkin aivan liian työlästä, hyvä että joku testaa ne valmiiksi :) Mielipide kiinnostaisi omista brunssivakioistani Tin Tin Tangosta ja Lasipalatsista!

  -Anniemilia

  http://anniemilia-surrealbutnice.blogspot.com/

  VastaaPoista
 4. Hei Anniemilia! Kiitos kivoista sanoista ja hyvistä ehdotuksista :) Lisätään Tin Tin Tango ja Lasipalatsi listalle!

  S/LWB

  VastaaPoista

Herättikö teksti ajatuksia? Kysy tai kommentoi - me vastaamme!

Copyright © 2014 Ladies Who Brunch