24. maaliskuuta 2012

Café Jugend

La Torrefazionen ruuhkaisesta kahvilakokemuksesta viisastuneena päätin tällä kertaa suunnistaa ystäväni kanssa "salaiseen" suunnittelupalaveriin Café Jugendiin. Kriteereinä oli sijainti keskustassa, varmasti tilaa istua ja ilmainen WLAN. Aiemmin Jugendissa käyneenä muistelin, että edes pahimpaan iltapäiväruuhka-aikaan siellä ei ole tungosta, ja muistikuva osoittautui oikeaksi.

Café Jugend on kahvilaksi melkein valtava, mutta rakennus on silmiähivelevän kaunis. Sääli, että sisustuksessa ei ole osattu hyödyntää näitä puitteita - nyt kalustus on kuin mistäkin kokoushuoneesta. Esimerkkinä mustat metalliset lamppuhirvitykset... Tänne kuuluisivat isot ruskeat nahkasohvat, kangaspäällysteiset lampunvarjostimet ja puiset kirjahyllyt. Nykyisellään viihtyisyys kärsii, mikä ehkä selittää kahvilan pienen kävijämäärän.

Juomat tarjoillaan kivan isoista kupeista

Valikoimasta kävijäkato tuskin johtuu. Vitriinissä on kakkua, leivosta, piirakkaa ja pasteijaa. Näkyipä siellä jopa voileipäkakkuakin. Salaattiakin saa, samoin täytettyjä sämpylöitä. Kahvi on kahvilan omaa paahtoa - hyvää sellaista. Muistelin myös, että kahvilasta sai laktoositonta maitoa. Joko muistan väärin tai sitten siitä on luovuttu - joka tapauksessa jouduin tyytymään taas kerran soijamaitoon. Jugendin oman paahdon kanssa soijan maku ei onneksi kuitenkaan maistunut niin pistävästi. 4,20 eurolla saa lattea ison kupillisen.

Kaunis rakennus, sisustus pielessä
Ystäväni tilasi kaakaota, joka oli kuulemma hyvää ja sopivan makeaa, ei liian sokerista. Juomiemme seuraksi valitsimme croissantit: ystäväni Brie-juustolla ja salaatilla täytetyn (4,50 e), minä tavallisen (2,50 e). Pelkkä croissant oli pehmeää ja hyvää, täytetty kuulemma jo kuivahtanutta. Lieneekö seissyt vitriinissä aamusta asti.  Kahvilassa tarjotaan myös brunssia (15 e), mutta vain sunnuntaisin. Lista kuulostaa ihan lupaavalta, joten ehkäpä sen voisi käydä kokeilemassa.

Palvelussa ei ole hurraamista. Kassaneiti piilotteli takahuoneessa aikansa eikä varsinaisesti näyttänyt nauttivan asiakaspalvelusta. Pieni hymykään ei olisi ollut pahitteeksi. Koska ihmisiä on vain muutamia, istua ja jutella saa rauhassa. Paikassa on jotenkin pysähtynyt tunnelma, eikä se ehkä ole hyvä asia. Kylmäkin salissa on, melkein teki mieli heittää takki päälle kun kahvi ei enää lämmittänyt.

Jugendissa olisi potentiaalia, mutta nykyisellään se on hukattu. Sääli.

+ Kauniit puitteet
+ Hyvä kahvi
+ Ruokapuolella on mistä valita
+ Ilmainen WLAN
- Palvelu
- Sisustus kuin toimistossa
- Ei laktoositonta maitoa
- Kylmä
- Epäsiistit WC:t

S

4 kommenttia:

 1. Ihanan näköinen tila, pitää varmaan poiketa! Vähän nuo mainitsemasi miinukset kyllä epäilyttävät, koska kriiteristösi kuulostaa olevan melko lähellä omaani.

  Kahvilanpito selvästikään ei ole helppoa, koska tuntuu, että helposti mennään vikaan. Minulle ainakin palvelulla ja sisustuksella on paljon merkitystä.

  VastaaPoista
 2. Juu, kaunis on kahvila, mutta sääli että palvelu on niin heikkoa eikä sisustukseen ole jaksettu panostaa. Mutta kyllä siellä piipahtaa kannattaa! :) Olen samaa mieltä siitä, että kahvilanpito ei ole helppoa. Ehkä joku käyttäjätutkimus ennen kuppilan pystyttämistä kannattaisi?

  S/LWB

  VastaaPoista
 3. Tämä on yksi parhaita paikkoja nauttia kahvikupponen tai syödä lounas omassa rauhassa! Uuniperunat ovat järjettömän hyviä, ja ainakin omalle kohdalle on sattunut ihan hyvää asiakaspalvelua.

  Joulun aikaan salissa oli ihana kokoelma erilaisia piparkakkutaloja.

  -Maarit

  VastaaPoista
 4. Hyvä tietää! Täytyy käydä kokeilemassa paikka lounasaikaan.

  S/LWB

  VastaaPoista

Herättikö teksti ajatuksia? Kysy tai kommentoi - me vastaamme!

Copyright © 2014 Ladies Who Brunch