26. helmikuuta 2012

Porvoo: Café Cabriole

Kuinka moni tietää, että paras Porvoon kahviloista ei sijaitse lainkaan turistien valtaamassa vanhassa kaupungissa?


Linja-autoaseman vieressä sijaitsee vanha pankkirakennus, joka kätkee sisäänsä Porvoon helmen, Café Cabriolen. Ulkoapäin ei heti arvaisi mikä kahvilaelämys sisällä odottaa: näin suurta kakkuvalikoimaa ei ole edes Helsingin kakkugalleriassa! Miljöö on myös mitä mahtavin: isoa pankkisalia valaisevat kristalliset kattokruunut, seinustoilla on muutama art nouveau* -tyylinen sohvaryhmä ja nurkassa on piano, jonka ääressä nuori pianisti soitti tunnelmallista taustamusiikkia lauantai-iltapäivän iloksi.

Valikoimasta ja palvelusta ei ole kuin hyvää sanottavaa. Tarjoilijat ovat äärettömän ystävällisiä ja palvelualttiita. Toinen toistaan houkuttelevampia kakkuja katsoessa eteen tulee valinnanvaikeus - varsinkin, kun kaikki on täällä laktoositonta. Suolaisia piirakoita on toinen viitrinillinen, ja salaattia sekä täytettyjä sämpylöitäkin on tarjolla.


Tarjolla on mm.
- feta-pinaattipiirakkaa
- vuohenjuustopiirakkaa
- salamipiirakkaa
- Sacher-kakkua
- porkkanakakkua
- limejuustokakkua
- marjajuustokakkua
- macaronseja
- marenkeja
- pikkuleivoksia

Tällä kertaa valitsin lohipiirakan, cafe au lait'n ja jälkkäriksi jaoimme mangojuustokakun. Lohipiirakka (5,50 e) oli herkullinen, juustokakku (n. 5 e) samoin. En koskaan väsy ihastelemaan sitä, että Cabriolessa cafe au lait (3,50 e) tarjotaan Pentikin valtavasta Sara-kulhosta! Tarjottimelle on myös huomaavaisesti aseteltu oma sokerisiroitin sekä lasi jäävettä.


Tästä kahvilasta ei ole pahaa sanottavaa. Kaikki toimii, ja ainut "vika" on siinä, että kahvila ei sijaitse Helsingissä!

+ Runsas valikoima
+ Laktoositon tarjonta
+ Ystävällinen palvelu
+ Viihtyisä tila
+ Cafe au lait'n saa isosta kulhosta, kuten kuuluukin
+ Hyvällä tuurilla kahvittelun lomassa saa kuunnella elävää musiikkia
+ Turistit eivät vielä ole vallanneet kahvilaa
- Helsingistä tänne kestää tunnin

S

* Huonekalujen tyylisuunnat ovat hieman hakusessa, jos joku tietää paremmin, saa korjata!

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Herättikö teksti ajatuksia? Kysy tai kommentoi - me vastaamme!

Copyright © 2014 Ladies Who Brunch