8. helmikuuta 2012

Lungi

Koska tiistai oli taas niitä päiviä, jolloin ruoalaitto ei napannut, suostuttelin sisareni mukaani ulos lounaalle. Pienen pähkäilyn jälkeen päädyimme lounastamaan Lungiin. Tämä "astetta rennompi kortteliravintola" sijaitsee Korkeavuorenkadulla, joka sattuu olemaan yksi lempikaduistani Helsingissä.

Kortteliravintola Lungi
Olen käynyt Lungissa lounaalla kerran aikaisemminkin, mutta silloin ruoka ei tehnyt suurta vaikutusta. Hyvän sijaintinsa ansiosta päätin kuitenkin antaa ravintolalle toisen mahdollisuuden, ja kannattihan se. Lungissa on usein hyvin kattava lounaslista: ruokaa saa joko itseotossa tai keittiöstä. Tarjolla on aina keittoa sekä vähän tuhdimpaa ruokaa - salaatit kuitenkin loistavat poissaolollaan. Keitto kustantaa 8 euroa, itseotossa oleva pääruoka 9,30 e ja hinnat nousevat siitä ylöspäin aina vajaaseen 14 euroon saakka.

Tällä kertaa tilasimme keittiöstä savulohirisottoa 11,20 euron hintaan. Annoksen ulkonäkö ei ehkä vastannut oikeaoppista risottoa, mutta sillä ei juuri ollut väliä, koska maku oli enemmän kuin kohdallaan. Savulohta oli tarpeeksi eikä vain nimeksi, ja muutenkin annos oli erittäin maittava. Jos meillä olisi ollut huutava nälkä, ei annoksesta olisi tullut täyteen, mutta tänään ei siitäkään tarvinnut murehtia. Jos siis ruokaa on pakko saada ja paljon, suosittelen pitäytymään seisovassa pöydässä - sieltä ruokaa voi mättää sen verran kuin mieli tekee.

Lounaaseen kuului myös salaatti, joka on kirjaimellisesti sitä - pelkkää salaattia. No, oli siellä seassa muutama kurkunpalakin. Kastikkeeksi on öljyä ja balsamicoa, ja palan painikkeeksi hyvänmakuista vaaleaa leipää. Samaan hintaan saa myös suodatinkahvia ja pussiteetä.

Ympärilleen vilkaistessa huomasi nopeasti, että asiakaskunnan ikähaitari ei ole kovin laaja. Muutaman parikymppisen asiakkaan lisäksi lähes kaikki ruokailijat olivat 30+, luultavasti läheisten firmojen työntekijöitä. Se ei sinänsä yllätä, olihan arkipäivä ja kello 12. Pari iäkkäämpää ullanlinnalaisrouvaakin ravintolaan eksyi, mutta he kyllä erottuivat turkiksineen joukosta.

Erityisen positiivista oli palvelu. Nuori mies oli ystävällinen ja ripeä liikkeissään, vaikka paikka oli täynnä ja muuta henkilökuntaa ei ruokasalin puolella näkynyt. Sisustus on kivan rento, pöydillä on lehtiä ja tila on valoisa. Lungissa voisi hyvin istua iltaakin - täällä odottaisi näkevänsä hipsterin jos toisenkin. Tarjolla on myös ilmainen WLAN, joten tänne voisi tulla vaikka kirjoittamaan gradua.

+ Lungi tunnelma
+ Kattava lounaslista
+ Ripeä, ystävällinen palvelu
+ Lounaaseen kuuluu salaatti, leipää ja kahvi/tee
+ Itseotosta ruokaa voi lappaa itselle sopivan määrän
- Keittiöannoksilla ei suuri nälkä lähde
- Risotto on annoskokoon nähden aika hintava
- Mitään allergiatietoja (L, VL, G) ei ole esillä

S


0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Herättikö teksti ajatuksia? Kysy tai kommentoi - me vastaamme!

Copyright © 2014 Ladies Who Brunch