21. tammikuuta 2012

Fazer Café City Center

Kuten vuoden 2011 paras brunssi -äänestyksestäkin voi päätellä, Fazerin kahvilan suosio on horjumaton. Se sijaitsee keskeisellä paikalla, tarjonta on runsasta - ja se mainitaan kaikissa turistioppaissa. Tämä onkin osittain kahvilan ongelma, sillä Kluuvikadun Fazer on jotakuinkin aina täynnä. Ongelmaan on nyt ratkaisu! City Centeriin on jokunen kuukausi sitten avattu uusi Fazer. Se on pieni, viihtyisä ja - mikä parasta - siellä mahtuu istumaan! On totta, että Fazerin kahvila löytyy niin Forumista kuin Jumbostakin, mutta niistä puuttuu mielestäni se jokin. Niinpä City Centerin kahvila oli positiivinen yllätys.


Kahvila on nuorekkaasti sisustettu maanläheisiä värejä ja moderneja kalusteita käyttäen. Vitriinissä on tarjolla varmasti jokaiselle jotakin: tarpeeksi monta täytettyä croissanttia, karjalanpiirakkaa, salaatteja (9 eurolla näyttäisi saavan todella maittavia täytteitä) - kakuista puhumattakaan. Hintataso on luonnollisesti yhtä korkea kuin alkuperäisessäkin kahvilassa, mutta se tuskin tulee kenellekään yllätyksenä.

Juomalistakin on vaikuttava: tarjolla on lattea (4,20), cafe au lait'ta (5e), monenlaista teetä (2,80e) sekä kaakaota, joista oma suosikkini on ehdottomasti Marianne-kaakao (4,60e). Fazer on ehkä ainut paikka, jossa minunkaan ei tarvitse kieltäytyä kermavaahdosta, sillä niin maito kuin kermakin on laktoositonta.

Valitsin tällä kertaa latten ja croissantin, ystäväni tilatessa Earl Greytä ja karjalanpiirakkaa munavoilla. Kahvi tehdään Valion kahvimaitoon, joka on ihanan täyteläistä (kaloreja ei lasketa!). Croissantkin on kunnollinen eikä mikään kuiva hötterö.


Aika kuluu mukavasti suuren ikkunan äärellä, josta voi seurata Citykäytävää liukastelevia ihmisiä. Vaikka kahvila on kauppakeskuksessa, se ei yllättäen häiritse. Kauppakeskuksen hälinä jää taakse, ja kahvilassa vallitsee rauhaisa tunnelma. Uusin Fazer onkin oiva vaihtoehto shoppailun uuvuttamille: kahvilassa voi hengähtää hetken ja jatkaa sitten matkaansa mihin tahansa kaupungin ostoskaduista - tai sitten vain hypätä ratikkaan ja suunata kotiin.

+ Viihtyisä sisustus
+ Isot ikkunat
+ Tilaa
+ Nopea palvelu
+ Iso valikoima
+ Laktoositon tarjonta
- Kallis
- Ketju, hyvässä ja pahassa

S

2 kommenttia:

Herättikö teksti ajatuksia? Kysy tai kommentoi - me vastaamme!

Copyright © 2014 Ladies Who Brunch