14. joulukuuta 2011

Tea & sympathy - England and Wales revisited

Terveisiä iltapäiväteen luvatusta maasta! Vietin viime viikon Walesissa ja Englannissa joulutunnelmaan virittäytyen. Ohjelmaan sisältyi paljon kävelyä, kahvittelua, päiväretki Lontooseen ja visiitti Bathin joulumarkkinoille. Sanonpahan vaan, että niin ihania kahviloita kuin Briteistä löytyy ei ole muualla - laadukasta teetä ja kahvia sekä maittavia kotitekoisia leipomuksia, nam! Alla muutamia suosikkejani kolmesta eri kaupungista.

Bath on kuvankaunis vanha englantilaiskaupunki, jonka kaikki talot on rakennettu samasta kivestä. Kaupunki on rakentunut kuumien lähteiden ympärille. Fact: Jane Austen aikalaisineen kävi täällä hoitamassa terveyttään ja tapaamassa tuttuja. Joulun alla joulumarkkinat, joista saa käsitöitä ja ennen kaikkea mulled wine!
 • Boston Tea Party. Löytyy myös mm. Bristolista. Tarjolla maukasta ruokaa (jacket potatoes maistuu aina) ja hyvää kahvia/teetä. Kakuista puhumattakaan!
 • Ben's cookies. Maailman parhaita keksejä. Piste. Löytyy myös Lontoosta.
 • San Fransisco Fudge Factory. Kymmeniä erilaisia fudgemakuja, itse tehtyjä kaikki. 
Bath Abbey
Bath Christmas Market

Cardiff on Walesin pääkaupunki, jota turistit eivät vielä ole valloittaneet. Cardiff Bay on kaunis merenranta-alue kahviloineen ja ravintoloineen, keskustassa on uusi valtava ostoskeskus, ja sitä ympäröivät viehättävät katetut kauppakujat (Arcades), joista löytyy jos jonkinlaista puotia ja kahvilaa. Kaupungista löytyy myös puistoja ja linna. Walesilaiset ihmiset ovat todella ystävällisiä ja avuliaita - on aina yhtä hauska kuulla "here you go lovely" taksikuskin tai kaupantädin suusta. Perjantai- ja lauantai-iltaisin kaupungilla kannattaa varautua villiin menoon - you've got to see it to believe it.
 • Jaspers Tea Rooms. Llandaffin kauniin katedraalin yläpuolella sijaitseva viehättävä teehuone. Butternut squash soup oli to die for ja vain £3.95! Vanhaa brittitunnelmaa parhaimmillaan, ystävällistä palvelua ja laadukkaita kotitekoisia ruokia.
 • Coffee Barker. Vaatekaupan takaosaan rakennettu uusi kahvila: sisustus on juuri sellainen, jonka omaan kahvilaani haluaisin. Valikoima on laadukas, ja näillä sohvilla viihtyisi vaikka koko päivän.
 • The Potted Pig. Tasokas ruokaravintola, mm. Observerin kuuluisan ruokakriitikon Jay Raynerin ylistämä. Erikoisuutena lihat, jälkkäreistä sticky toffee pudding oli nappivalinta.
 • Buffalo. Yksi Cardiffin parhaista baareista, kiva tunnelma ja hyvät cocktailit.
 • Coffee #1. Aseman vieressä. Huomattavasti viihtyisämpi kahvila kuin Starbucksit tai Costa coffeet yhteensä. Itsenäinen "ketju", joskin kahviloita on vain 15 koko maassa.
Jaspers Tea Rooms

Coffee and walnut cake

Lontoosta on kirjoitettu sata opaskirjaa, joten luettelen tässä vain pari umpimähkään valittua lempikohdettani. Lontoo on suurkaupungeista ehdoton suosikkini: vaikka olen käynyt siellä kymmeniä kertoja, jokaisella kerralla löytyy jotain uutta ja ihmeellistä. Tällä kertaa katsastimme mm. Royal Academyn Degas-näyttelyn Picturing Movement. Kaupunki on kaiken kukkuraksi silmiä hivelevän kaunis.
Dean Street Townhouse
 • Liberty. Lontoon parhaista tavarataloista toinen. Ihana vanha puinen rakennus aivan Oxford Streetin kupeessa. Jouluosasto on elämys itsessään.
 • Fortnum & Mason. Toinen Lontoon parhaista tavarataloista, paras teevalikoima. Suurimpaan osaan tarjonnasta opiskelijalla ei ole varaa, mutta varsinkin joulun alla pelkkä sisustus on näkemisen arvoinen. Yläkerrassa törmäsimme Andrew Lloyd Webberiin!
 • Hatchards. Fortnum & Masonin vieressä sijaitseva Lontoon vanhin itsenäinen kirjakauppa. Suuntaa sinne Waterstone's:in sijaan, voit törmätä englantilaisiin eksentrikkoihin.
 • The Wolseley. Aivan Fortnum & Masonin vieressä: jos kaipaa luksusta iltapäiväteekokemukseensa, kannattaa suunnata tänne. Afternoon tea noin £20. Art deco -sisustus tuo mieleen Poirot'n. Pöytä kannattaa varata etukäteen.
 • Dean Street Townhouse. Uusi afternoon tea -suosikkini, ihanan hämyinen ja kotoisa tunnelma, mahtava palvelu ja parhaita maistamiani skonsseja. Runsas afternoon tea £15.75. Täälläkin voi törmätä kuuluisiin kasvoihin. Pöytä kannattaa varata etukäteen.
 • Peggy's cupcakes. Nyt se on löytynyt - nimittäin maailman paras cupcake-paikka! Sijaitsee Victorian aseman liepeillä. "Chocolate heaven" oli herkullisin koskaan maistamani suklaacupcake.
Peggy's Chocolate Heaven cupcake
 S

1 kommentti:

Herättikö teksti ajatuksia? Kysy tai kommentoi - me vastaamme!

Copyright © 2014 Ladies Who Brunch