31. joulukuuta 2011

Punavuoren Brooklyn Café

Brooklyn cafe
Kotikulmilleni Punavuoren Viiskulmaan on avattu uusi kahvila, Brooklyn Cafe. Jokainen lisäys Helsingin kahviloiden kasvavaan kirjoon on hyvä asia - varsinkin jos kahvila sijaitsee muutaman minuutin kävelymatkan päässä kotoa! Niinpä nappasin kaksi ystävääni mukaani ja poikkesimme testaamaan uutuuttaan hohtavaa kahvilaa heti joulun jälkeen.

Kahvilaa pitävät nykkiläiset sisarukset. Punavuorelaiset - ja paikalliset pikkujulkkikset - ovat selvästi ottaneet uuden kahvilan hyvin vastaan, sillä vaikka paikka on ollut auki vasta pari viikkoa, se näyttää olevan aina täynnä. Istumapaikan saa, jos on tuuria - meillä onneksi oli!

Kahvila on todella pieni, mutta kotoisa. Sisustus on viihtyisä, pöydillä palaa tuikkukynttilä ja valaistus on sopivan hämyisä. Kivana yksityiskohtana tiskin alla on liitutaulu, jossa on viikottain vaihtuva mietelause. Palvelu on erittäin ystävällistä ja ripeää, mikä lisää ennestään kahvilan viehätystä.

Kahvilista on vakuuttava: on lattea (3,50 e), cafe mochaa (4,20 e), doppiota (2,50 e) ja ties mitä. Mielenkiintoa keskuudessamme herätti Green tea latte (4,20 e), joka jäi tällä erää testaamatta. Kahveissa suositaan lähituotantoa, sillä kahvi valmistetaan punavuorelaisen Kaffa Roasteryn pavuista. Listalta silmiin osui ensimmäisenä toffee macchiato, joita tilasimme kaksi (à 3,70 e). Nappivalinta, sanoisin. Omaksi ilokseni Brooklyn cafesta saa myös laktoositonta maitoa, joten kahvielämys oli täydellinen! Niin ja kahvilassa saa myös 10% opiskelija-alennusta!

Kolmas meistä keskittyi ruokapuoleen ja tilasi bagelin (noin 5,50 e), joka sai myös kehuja. Jos kahvi ei miellytä tai tekee mieli muuta kuumaa juotavaa, meksikolainen kaakao kuulosti herkulliselta: kermavaahtoa, chiliä ja kanelia, jos en väärin muista. Makeannälkään voi napata brownien "a la mode": brownie + vaniljajäätelöä ja lämmintä suklaakastiketta. Harrastelijaleipurina voin sanoa, että jos brownien ulkonäköön on luottamista, leivos näytti todella herkulliselta!

Kahvila teki todella hyvän ensivaikutelman. Voin hyvin kuvitella istuvani täällä iltaa kerran jos toisenkin, tai nappaavani kahvin mukaan aamulla (kahvila aukeaa arkisin jo klo 6.30 7.30). Ainut miinus on tilanpuute, mutta näin hyvältä paikalta isompaa tilaa ei helposti saa - samat liikkeet ovat pysyneet paikoillaan koko täällä asumiseni ajan.

+ Persoonallinen sisustus
+ Ystävällinen palvelu
+ Kaffa roasteryn kahvit
+ Erinomainen valikoima kaikkea
+ Laktoositon maito (nykyään vain hyla/2.1.2014)
+ Aukeaa arkisin jo klo 7.30
+ Opiskelija-alennus -10%
- Tilanpuute
- Kahvila menee kiinni suhteellisen aikaisin

{Edit 9.3.2013} Brooklyn cafén sisarukset ovat nyt avanneet myös leipomon, joka kulkee nimellä Brklyn Bakery. Leipomo sijaitsee Fredrikintorin paikkeilla (Freda 25), ja sieltä saa mukaansa mm. suosittuja cupcakeseja ja gluteenittomia herkkuja.

Vastatkaa ehtiessänne oikeanpuoleisessa palkissa olevaan kyselyyn vuoden parhaasta brunssista. Jos omaa suosikkianne ei löydy, voi sitä ehdottaa kommenttiosiossa. Vuoden viimeisen postauksen myötä hyvää uutta vuotta kaikille! 

S

6 kommenttia:

 1. Ilmattaren brunssi oli vuoden paras. Ihanaa Uutta Vuotta 2012!

  VastaaPoista
 2. Ilmatar onkin vielä testaamatta, täytynee korjata asia ensi vuonna. Hyvää uutta vuotta sinnekin! //S

  VastaaPoista
 3. Mennään muuten kaverin kanssa testaamaan tämä kahvila helmikuussa. Kiitos vaan vinkistä. :) Tuo meksikolainen kaakao kuulostaa niin hyvältä..

  VastaaPoista
 4. Miinuksena se että kahvila menee kiinni 8 aikaan illalla. Lauantaisin ysiltä. Juoko kukaan kahvia niin myöhään illalla? kahvila aukeaa jo puol seiskalta joten onhan noi aukioloajat todella pitkät. Vielä kun on pieni mesta. Kai ihmiset pitää joskus päästää kotiin :D Ei oo varmaan montaa työntekijää täällä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse asiassa kahvila menee nykyisin (ilm. kesäaikaan) kiinni jo kuudelta, lauantaisin puoli viideltä. Muistaakseni normiajat ovat nykyisin arkena klo 19 ja lauantaina kai klo 18.

   Tottakai ihmisten täytyy päästä kotiin, sitä en toki kiellä - mutta Helsingissä on harmittavan vähän kahviloita, joissa voi istua rauhassa iltaa. Kahvia ei välttämättä juoda illalla, mutta teetä tai kaakaota kyllä. Esimerkiksi kello 21 voisi olla hyvä, kun kaupatkin ovat nykyään siihen asti auki. Mutta ehkä kahvilanpitäjät ovat laskeneet, että aikaisempi aukiolo aamulla on kannattavampaa, en osaa sanoa. Tämä on toki vain oma henk.koht. huomioni - jos sillä ei itselle ole väliä, eihän sitä tarvitse miinuksena ottaa! :)

   S/LWB

   Poista

Herättikö teksti ajatuksia? Kysy tai kommentoi - me vastaamme!

Copyright © 2014 Ladies Who Brunch