22. joulukuuta 2011

Hanko sushi (Kluuvi)

Joulun kunniaksi suuntasimme ulkomailta kotiin palanneen ystäväni kanssa lounaalle Kluuvin Hanko sushiin. 9,50 eurolla saa 10 kappaleen sushisetin, miso-keittoa ja vihreää teetä. Olen jokseenkin nirso sushin suhteen (inhoan esimerkiksi tonnikalaa ja rapuja), mutta maanantain valikoima oli nappivalinta: lohi- ja tamago-nigirejä sekä kurkku- ja lohimakeja. Lisäksi lautaselle kuului epämääräinen merilevä-nigiri, mutta se jäi maistamista vaille syömättä. Ravunpyrstökin settiin olisi kuulunut, mutta koska en siitä pahemmin välitä, vaihdoin sen loheen.

Ruoan maussa ei ollut mitään valittamista. Sushi oli niin maittavaa kuin sen kuuluu olla, ja hyvin haudutetussa vihreässä teessä oli kivanan lisänä hento sitruksen maku. Miso-keitto ei ollut parasta maistamaani (tosin ystäväni hörppi minunkin keittoni mukisematta). Ainut mistä antaisin ison miinuksen on palvelu. Kassalla meitä palveli tarjoilija, joka tuijotti kaukaisuuteen tilauksiamme ottaessa, vastasi kaikkiin kysymyksiin yhdellä sanalla ja kirjaimellisesti heitti ruoat pöytään sellaisella vimmalla, että toiseen meistä meinasi osua.

Ottaen huomioon, että paikalla oli meidän lisäksemme kaksi bisnesmiestä sekä kaksi naisruokailijaa, ei kiirettäkään voi syyttää. Ja jos on koskaan käynyt Japanissa, tietää, että palvelu on siellä paikassa kuin paikassa äärimmäisen ystävällistä. Onneksi paikalla oli toinenkin tarjoilija, joka oli paljon ystävällisempi ja pelasti hieman latistunutta tunnelmaa.

Maanantain sushilajitelma

Kluuvin ruokakerroksen valkoinen sisustus sopii jouluun, mutta kliininen tunnelma hieman vaivaa. Esimerkiksi käytäville sijoitetu muovituolit eivät sytytä, vaikka jonkun makuun nekin varmasti ovat. Hanko sushin oma sisustus on ihan ok, samoin esimerkiksi viereisen Verso salaattibaarin. Ihan hauska idea silti, että uusia ja erilaisia ruokapaikkoja on koottu yhteen tilaan!

+ Maanantain sushilajitelma miellytti
+ Vihreä tee oli hyvää
+ Miso-keittoakin saa, jos siitä tykkää
+ Tilaa oli
- Palvelu oli heikkoa
- Pöytiä ei oltu siivottu edellisten ruokailijoiden jäljiltä, vaikka kiireistä ei näyttänyt olevan

S

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Herättikö teksti ajatuksia? Kysy tai kommentoi - me vastaamme!

Copyright © 2014 Ladies Who Brunch