14. marraskuuta 2011

Tampere: La Famille

Tein viikonloppuna pikavisiitin Tamperelle. Ennen matkaa googlasin Tampereen parhaat kahvilat, ja yksi ja sama nimi näytti toistuvan kaikkialla: Café La Famille. Kahvilaa kehuttiin paitsi ruoasta myös sen keskieurooppalaisesta tunnelmasta. Pakkohan se oli käydä testaamassa!

Kakkuja, kakkuja ja lisää kakkuja.
Ylhäältä oli hauska seurata ihmisiä

Totta tosiaan, La Famille on esimerkki sellaisista kahviloista, joita Helsinkiin kaipaa lisää: sisustus on omaperäinen ja viehättävä punaisine raitatapetteineen, tarjoilija oli aksentista päätellen kenties britti ja voi sitä valikoiman määrää! Oli jäätelöä, juustokakkua, kuolettavan herkullisen näköisiä brownie-leivoksia, salaattia, monenlaista piirakkaa ja pullaa. Kahveissa oli jokaiselle jotakin, ja teelaatujakin nopeasti laskettuna ainakin kymmenen.

Nappasin mukaani cafe au lait'n (3,20 e). Tavallinen kahvi oli totutusta poiketen jotain muuta kuin JuhlaMokkaa, nimittäin Finlaysonin omaa paahtoa ja tummaa vaniljakahvia (se tuoksu!). Jos olisin tajunnut, olisin kenties tyytynyt tällä kertaa tavalliseen suodatinkahviin (2,50 e).

Kahvin seuraksi valitsin korvapuustin (2,90 e), koska herkkuvalikoimassa ei valitettavasti ollut mitään laktoositonta ja vain muutama vähälaktoosinen tuote. Quelle dommage!

Ehkä parempi niin, sillä kakkupala tai brownie olisi kustantanut 6,90 euroa(!) Hinnat ovat tosiaan Pariisin tasoa! Epäilemättä maku on myös kohdallaan, mutta se jäi tällä kertaa testaamatta. Korvapuustissa ei tosin ollut mitään valittamista - ihmettelimme pöytäporukassa kuinka ihmeessä veteen leivottu korvapuusti voi olla niin maukas ja mehevä.

Savi Seppo
+ Nuorekas tunnelma
+ Sijainti Finlaysonin tehdaskorttelin kupeessa
+ Kansainvälinen ilmapiiri
+ Sisustus
+ Valikoiman määrä, laatu
- Hintataso
- Laktoosittomien leivonnaisten/suolaisten puute

Ennen kahville istahtamista kiersimme Papinkujan ja Pyhäjärvenkadun kulmassa sijaitsevan Savi Sepon kautta. Vanha herrasmies pitää keramiikkapuotiaan yksin, ja myynnissä on valtava määrä erilaisia taideteoksia: on tuikkuja, kelloja, tauluja ja pieniä keramiikkaenkeleitä. Liikkeessä on paljon katseltavaa, ja ilmassa leijuu vieno tervan tuoksu. Jos tykkää rosoisesta ilmeestä, täältä löytää helposti mukaansa lahjan tai kaksi esimerkiksi tupareihin tai vaikka jouluksi.   

S

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Herättikö teksti ajatuksia? Kysy tai kommentoi - me vastaamme!

Copyright © 2014 Ladies Who Brunch