7. marraskuuta 2011

Brunssi @ Ravintola Sunn

Testasimme kirpsakan pyhäinpäivän kunniaksi Tuomiokirkon kupeessa sijaitsevan Ravintola Sunnin brunssitarjonnan (14,50 e). Emme olleet ymmärtäneet tehdä pöytävarausta etukäteen,  mutta onneksi pöytä löytyi ilman sen kummempaa odottelua. Olimme paikalla noin 10.30, mutta se vaikutti olevan pahin ruuhka-aika: kello 12 paikka hiljeni jo kummasti, vaikka brunssi jatkuu kello 15 asti.

Brunssi on ilmeisen suosittu myös lapsiperheiden keskuudessa, joten lattialla kieriskeleviä lapsia sai varoa. Pöytämme sijaitsi pienemmässä huoneessa, jossa puheensorina yltyi välillä meluksi. Seinille olisimme kaivanneet muutaman taulun, mutta muuten vanha rakennus on viehättävä. Varsinkin iso huone, jossa ruoka on tarjolla, on valoisa ja viihtyisä. Taustalla soi mukava miljööseen sopiva ranskalainen musiikki, joka tosin harmillisesti loppui kesken. Sunnin tarjoilijat ovat palvelualttiita ja ystävällisiä, siitä iso kiitos.


Ruokavalikoima ei ole järin suuri, mutta laadukas. Tarjolla oli:
  • kahdenlaista salaattia, lohta, leikkeleitä ja hyviä juustoja
  • hedelmiä, jogurttia ja pähkinämysliä
  • todella kattava leipäpöytä, croissantteja ja minimuffinssi
  • hyvä valikoima hilloja
  • kahvia ja useampaa teetä (kokeilimme mandariinigreippi- ja rooibos greippi -teetä) 


Croissantit olivat kahdelle croissant-fanaatikolle pettymys: ne olivat pieniä, mauttomia ja hapertuivat käsiin. Myös kunnon jälkiruoan puutteesta tulee miinusta: pienen pientä muffinssia ei lasketa jälkiruoaksi.

Lisäksi meitä ihmetytti, ettei brunssin hintaan kuulu tuoremehua eikä mitään lämmintä ruokaa, edes munakasta. Kaikkea tätä on kyllä tarjolla, mutta lisämaksusta. Esimerkiksi tuoremehu maksaa 3,50 euroa, mutta ulkonäöstä päätellen mehu ei ole edes tuorepuristettu. Saman verran maksaa myös smoothie. 4,20 e omeletista ja 3,50 e puurosta tuntuu opiskelijasta myös hieman liioitellulta.

Plussaa siitä, että laktoositonta maitoa ja jogurttia saa erikseen pyydettäessä.

+ Kiireetön tunnelma
+ Laktoosittomat vaihtoehdot
+ Leipävalikoima
+ Teelajitelma (vihreää, mustaa ja rooibosta)
+ Sijainti ja näkymät
- Lämpimän ruoan puute
- Hintaan ei kuulu tuoremehua, munakasta eikä kunnon jälkiruokaa
- Kahvi ei ollut kummoista
- Pähkinämysli ei sovi pähkinäallergikoille, vaihtoehtoa ei ollut tarjolla


1 kommentti:

  1. Kolme vuotta tulee Ravintola Sunnille täyteen lauantaina. Luvassa huikea synttäribrunssi ja tietenkään unohtamatta torstain yöbrunssia. Tulkaahan taas käymään :)

    Ravintola Sunn

    VastaaPoista

Herättikö teksti ajatuksia? Kysy tai kommentoi - me vastaamme!

Copyright © 2014 Ladies Who Brunch