9. marraskuuta 2011

Qulman aamiainen

Mariankadun ravintola/kahvila Qulma sijaitsee kirjaimellisesti niin kulman takana, että käyn siellä usein aamiaisella ystävieni kanssa. Aamulla istumapaikkoja on riittämiin, mutta lounasaikaan on jo tungosta (suosittelen myös lounaspaikkana). Pari viikkoa sitten aloitettu brunssitarjoilu on lauantaiaamuisin kuulemma jo aina loppuunbuukattu ennakkoon.

Qulma on sievä, viehättävä ja kotoisa - mutta sisustus on vähän sellainen itsetehdyn oloinen. Kuitenkin tyylikäs ja söpö kokonaisuus! Palvelu on huippuluokkaa. Nuorekas omistaja on lähes aina itse tiskin takana, ja vaikkei olisikaan, henkilökunta on erittäin ystävällistä ja rempseää.

Qulman 8,70 euron aamiainen (huom. opiskelija-alennus - 7€!!) on runsas. Siihen sisältyy smörre vitriinistä - eli voileipäkokonaisuus. Vaihtoehtoja on monia! On ruisleipää, vaaleaa leipää, täysjyväleipää ja croissantteja. Smörren sisään on ahdattu joko juustoa tai kinkkua, sekä lisäksi salaattia, kurkkua, tomaattia ja jonkinlainen verso. Tällä kertaa valitsin croissanttismörren, joka oli tosi herkullinen ja täyttävä.

No, ei aamiainen siihen lopu! Luonnonjogurtin kanssa tarjolla on Qulman kuuluisaa minttupestoa! (Just try it!) Lisäksi jogurttiin saa oman maun mukaan sekoittaa eri hilloja, siemeniä ja pähkinöitä.
Aamiainen huuhdellaan alas appelsiinituoremehulla, kahvilla tai teellä (useita eri lajikkeita) sekä marjashotilla, josta saa potkua päivään. Suosittelen tyrni- ja karpaloshotteja.

Aamiainen on hintaan ja laatuun nähden tosi hyvä. Seuraavaksi täytyy ottaa selvää, millaisen upgreidauksen Qulma saa aikaan lauantain brunssiin kymmenellä eurolla. Toivottavasti ei pelkällä muffinilla...+ Hinta&laatu
+ Smörrevalikoima
+ Minttupesto
+ Siisteys
- Astiastossa parantamisen varaa
- Kahvi taviskahvia


M

1 kommentti:

  1. En ole käynyt Qulmassa, mutta maistelin ko. minttupestoa jukurttipehmiksen päällä Yobotissa. Toimi erinomaisesti ja oli tosi hyvää!

    VastaaPoista

Herättikö teksti ajatuksia? Kysy tai kommentoi - me vastaamme!

Copyright © 2014 Ladies Who Brunch