23. marraskuuta 2011

Kahvilla kyläkaupassa: Liike 51

Sateisen ja harmaan maanantai-iltapäivän piristykseksi hyppäsin töistä palatessani junasta Puistolan asemalla, ja suuntasimme ystäväni kanssa Tapanilan kyläkauppaan kahville. Liike 51 on vanhan ajan kivijalkakauppa, joka myy "luomua, lähiruokaa ja ranskalaisia elintarvikkeita". Luin kaupasta jokunen kuukausi sitten lehdestä, ja siitä lähtien visiitti on ollut to do -listallani. Liikkeen sijainti vaan ei koskaan ole ollut omalta kannaltani paras mahdollinen, sillä eksyn itään Koillis-Helsinkiin* hyvin harvoin. Mutta nyt tilaisuus tarjoutui!

(Kuva: Liike 51 Facebook)
 Kaupan sisustus on valloittava! Ihanat ruutulaattalattiat ja antiikkinen vaaka luovat vanhan ajan tunnelmaa - on kuin olisi astunut 50-60-luvun elokuvaan. Myynnissä on esimerkiksi luomuvihanneksia ja -kananmunia, lahtelaisen Leibomo Limbun tuotteita, marmeladeja, myslejä, suklaata, maitotuotteita, teetä ja monen sortin kahvia (Kaffa Roastery, Monteriva, Moak).

Kukkarolleni kauppa on vähintäänkin vaarallinen, sillä innostun aina kaikesta pienestä, kauniista ja erikoisesta. Olisin voinut napata mukaani vaikka mitä, mutta tyydyin tällä kertaa ostamaan kotiin saksalaista appelsiinikolaa (100% organic).

Pääasiallinen tarkoitus oli kuitenkin istua kahville, joten tilasimme molemmat cafe lattet. Isot propsit paikka saa siitä, että kaikki kahvit tehdään laktoosittomaan luomumaitoon. Ja siitä, että mukana tulee pala belgialaista Dolphin-suklaata! Kaikesta tästä huolimatta kahvin hinta on kohtuulliset 2,60 e.

Kaupan kahvimasiina ei ole yhtä massiivinen kuin kahviloissa yleensä, mutta digitaalinen koje kuumentaa maidon ja jauhaa pavut jokaista kuppia kohden erikseen, joten lopputuloksena on täysin kelvollista kahvia.

Latten kyytipojaksi valitsin Leibomo Limbun kookkaan karpaloskonssin (2,10 e). Skonssin valinta hieman epäilytti, sillä sen kanssa ei ole tarjolla kermavaahtoa ja hilloa kuten yleensä (ainakin Briteissä). Murehdin turhaan, sillä voihin leivottu skonssi ei tarvinnut minkäänlaista lisuketta, vaan oli erittäin maittavaa sellaisenaan. Ystäväni puolestaan valitsi kahvinsa seuraksi herkullisen cookien (1,70 e).

Kahvilassa on vain yksi pyöreä pöytä, mutta muita kahvittelijoita paikalle ei ilmestynyt, joten saimme istua rauhassa kuulumisia vaihdellen. Ostajia kaupassa kävi tasaiseen tahtiin. Tunnelma on rento ja kiireetön, ja taustalla soi ihana ranskalainen musiikki. Kukaan ei tullut hätistelemään meitä, vaikka kahvista ei ollut enää kuin kuppi jäljellä. Ystävällinen omistajakin ilmestyi liikkeeseen jossain vaiheessa, ja palvelusta ei voi kaiken kaikkiaan antaa muuta kuin kiitosta.

+ Leibomo Limbun tuotteet
+ Laktoositon luomumaito kahvimaitona
+ Vanhan ajan tunnelma
+ Taustamusiikki
+ Ystävällinen palvelu
+ Kattava luomu- ja lähiruokavalikoima
- Vain yksi kahvipöytä
- Ikkunan vieressä hieman vilpoista
- Kahvinurkkausta voisi sisustaa vieläkin viihtyisämmäksi

S

*Tarkkaavainen lukija huomasi virheen, Tapanila ei suinkaan ole idässä vaan (wikipedian mukaan) Koillis-Helsingissä - pahoittelut!

2 kommenttia:

  1. Tapanila on kylläkin POHJOIS-Helsingissä, ei missään tapauksessa idässä!

    VastaaPoista
  2. Hyvä kun huomautit! Pahoittelen tätä vääryyttä :D Lieneekö Tikkurila ja itä-Vantaa sekoittanut pääni, virhe on nyt kuitenkin korjattu!
    //S

    VastaaPoista

Herättikö teksti ajatuksia? Kysy tai kommentoi - me vastaamme!

Copyright © 2014 Ladies Who Brunch