20. marraskuuta 2011

Dylanin brunssi

Huhu kertoo, että Dylanissa on Helsingin runsain brunssi. Onko siinä perää? Kannattaako brunssin perässä todella raahautua Arabiaan asti, kun tarjontaa on kantakaupungissakin enemmän kuin tarpeeksi? Me otimme selvää!

Dylaniin on helppo löytää julkisilla, ravintola sijaitsee Arabian tehtaanmyymälöiden takana, ja bussi jättää melkein oven eteen. Brunssi alkaa sopivasti kello 11.30, joten turhan aikaisin liikkeelle ei tarvitse lähteä. Saavuimme paikalle juuri ovien avauduttua, ensimmäisten joukossa (luonnollisesti). Pöytävaraus kannattaa tehdä etukäteen, sillä nytkin kaikki pöydät yhtä lukuun ottamatta olivat varattuja.


Ensimmäisenä huomioi kiinnittyi valtavaan määrään ruokaa! Laskimme nopeasti, että tarjolla oli pelkästään 16 erilaista salaattia. Lisäksi pöydistä löytyi:

 • leipää, croissanttia ja karjalanpiirakoita + munavoita
 • jogurttia, mysliä, muroja ja pähkinöitä
 • lämmintä ruokaa: munakasta, jauhelihakastiketta ym.
 • lohta, leikkeleitä, munia, juustoja ja kanaa
 • hedelmiä
 • mehua (= mehukattia)
 • teetä ja kahvia
 • jälkkäriä: mustikkapiirakkaa, brownieseja, vaahtokarkkeja ja tuulihattuja (!)
Brunssin hinta on kohtuulliset 15 euroa. Kassalta saa mukaansa lautasen, johon kasata ruokaa. Lautanen on syvä ja kohtalaisen iso, mutta silti hieman epäkäytännöllinen. Kun Arabiassa ollaan, lautaset ovat sopivasti Arabian astiastoa. Aterimet sen sijaan ovat eri oopperoista, ja mukit Ikeasta.

Salaatit olivat erittäin maukkaita: oli kasvisvaihtoehtoja, falafelia ja lihapullasalaattia (kuulostaa oudolta, maistuu ihan hyvälle). Monet salaateista ovat aika ruokaisia, seassa on perunaa ja vaikka mitä.

Ongelmana Dylanissa on se, että ainesluetteloita ei ole missään. Lappaat siis käytännössä lautasellesi jotain, josta et tiedä mitä se sisältää. Varsinkin allergikoille tämä tuottaa päänvaivaa, koska majoneesin seasta ei aina näe, mitä salaattissa on. Tämä on suurin miinus. Toinen on se, että laktoosittomia maitotuotteita ei ole: ei jogurttia eikä maitoa. Edes soijamaitoa ei ole tarjolla, joten kahvi jäi toiselta meistä juomatta. Kahvimaito on kuulemma hylaa, jogurtin kohdalla ei lukenut mitään.

Leipäpöydästä maistettiin siemenleipää, mutta se oli pilattu suolalla. Croissantit kelpasivat meille molemmille, joskin ne olivat pieniä. Sillä ei tässä tapauksessa ollut mitään väliä, koska yhtään isompaa emme olisi edes jaksaneet syödä.

Lämpimät ruoat jäivät tällä kertaa testaamatta: ruokaa oli yksinkertaisesti liian paljon. Jouduimme myöntämään tappiomme ja nöyrtymään notkuvien pöytien edessä: kaikkea ei hyvällä tahdollakaan jaksanut maistaa.

Jälkiruokia oli myös enemmän kuin tarpeeksi. Ehdotonta plussaa tuli jälkkäripöydän tuulihatuista! Ne olivat harvinaista herkkua. Brownies-leivokset olivat myös varsin maittavia, joskin ehkä hieman liian kuivia. Maistoimme myös mustikka-, viinimarja- ja omenapiirakoita.

Kahvi oli jälleen taviskahvia, tee pussiteetä ja Nordströmin irtolehtistä, ei siis mitään ihmeellistä. Nespresson nappiespressoa ja cappucinoa saa brunssin yhteydessä ostaa eurolla tai parilla. Mehu oli pettymys: mehukatti ei maistu miltään. Tuoremehu olisi kruunannut tämän ylenpalttisen brunssin.

+ Runsain brunssi tähän mennessä
+ Ruoka on maittavaa ja suht terveellistä
+ Paljon jälkkäreitä
+ Kun paikka on täynnä, tunnelma on kotoisa
+ Voi törmätä tuttuihin
- Kolkko sisustus (oranssi ei kuulu lempiväreihimme)
- Ainesosaluettelot/kuvaukset puuttuvat
- Laktoosittomien tuotteiden puute
- Ruokien epäjärjestys: mysli, murot, pähkinät ja jogurtti sijaitsivat eri pöydillä
- Ei tuoremehua
- Oikeasti pahaa kahvia

Kannattiko lähteä toiselle puolelle kaupunkia? No kyllä!
M:n sanoin: "Hyvä brunssi on sellainen, kun sä lähdet klo 11 kotoa, juttelet hyvän ystävän kanssa maukkaan ruuan ääressä ja oot puoli kolmelta tyytyväisenä kotona."
S & M (no pun intended)

3 kommenttia:

 1. Olen samaa mieltä, brunssi kannattaa ehdottomasti käydä testaamassa! Dylanin isosisko on avattu Pitäjänmäkeen, blogistani löytyy Dylan Pinkin brunssin arvostelu.

  Mua harmitti Dylanissa eniten tuolit, ne olivat kamalan huonot istua.. Ehkä se on ihan tarkoitusperäistä, että ihmiset eivät jäisi syömään niin pitkäksi aikaa. Tuolla ruokamäärällä paikassa voisi istua vaikka koko päivän. :)

  VastaaPoista
 2. Ollaan samaa mieltä tuoleista. Paitsi että niissä on huono istua, niin osuin niihin kulmiin monesti kun zombailtiin pöytien välissä hakemassa ruokia =( M

  VastaaPoista
 3. Ehkä snadisti kouluruokala-tunnelma kyllä. Oon enemmän puu- kuin muovi-ihmisiä mitä tuoleihin ja sisustukseen tulee... //S

  VastaaPoista

Herättikö teksti ajatuksia? Kysy tai kommentoi - me vastaamme!

Copyright © 2014 Ladies Who Brunch