21. lokakuuta 2011

Tähän mennessä testattua

(Tietoa kirjoittajista löydät täältä.)Päätimme pistää oman blogin pystyyn, koska brunssiarvostelujen etsiminen netistä vei liikaa aikaa: joko niitä sai metsästää tuhannesta eri paikasta, ne olivat vanhentuneita tai niistä puuttui (ainakin meille) oleellista tietoa. Brunssit ovat yhä suositumpia, ja ainakin Helsingissä tarjonta laajenee viikko viikolta. Mutta jos brunssille pääsee vain harvoin, mihin kannattaa suunnata?

Keräämme kokemuksiamme tänne, jotta niistä olisi apua muille kaupunkilaisille. Yritämme kirjoittaa mahdollisimman kattavia arvioita, joissa on paljon kuvia, jotta jokainen voi päätellä itse, kannattaako kyseiseen paikkaan vaivautua. Ehdotuksia otetaan vastaan kaikesta: brunssipaikoista, arvostelukriteereistä jne.

Olemme toki ehtineet kiertää brunsseja jo hyvän aikaa ennen blogin perustamista. Tässä alkuun lyhyet arviot muutamasta:

Ekberg
Helsingin ehkä tunnetuin brunssipaikka. Ekberg on tullut testattua jo useampaan kertaan. Välillä ihmisiä on tungokseksi asti, jopa arkiaamuisin paikka on ainakin puoliksi täynnä. Tarjonta on kattava: tarjolla on croissanttia (ei mistään purkista), leipää, leikkeleitä, puuroa ja mysliä, jogurttia, munakasta, hedelmää ja kasviksia, kahvia ja kakkua/leivoksia. Leivosvalikoima vaihtuu aamun mittaan, usein tarjolla on montaa sorttia kerralla.

Plussaa siitä, että jogurtti on laktoositonta ja kahvin kanssa saa laktoositonta maitoa/kermaa. Viikonloppubrunssin hinta on suolainen (17,80 e), mutta arkiaamiaisen saa puolta halvemmalla (9,90 e) ja valikoima on jotakuinkin täysin sama. Miljöö on viihtyisä ja palvelu pelaa, ainakin yleensä. Tähän mennessä testatuista paikoista paras tänne viemme myös ulkomaalaiset ystävämme.

+ Laaja valikoima
+ Viihtyisä paikka
+ Laktoosittomia vaihtoehtoja
+ Gluteenittomat tuotteet (lukijan hyvä huomio!)
+ Parhaat croissantit
+ Tarjoilijat pitävät huolen, että mikään ruoka ei lopu kesken
- Tungos ja ahdasta. Pöytää voi olla vaikea löytää (ikkunan vieressä vetää)
- Meluisa
- Viikonloppubrunssin hinta

M & S

Pacifico
Kallion brunssihelmi, tunnelmaltaan täysin toista maata kuin yllä mainittu Ekberg. Testasin paikkaa ystävieni kanssa sunnuntaina kello yhden aikaan, jolloin ravintola oli täpötäysi. Törmäsin aulassa ystäviini, jotka kertoivat joutuneensa syömään seisaaltaan. Kassalle sai jonottaa hyvän tovin, buffettiin myös. Paikka löytyi pienen etsiskelyn jälkeen, kun uskalsi hyökätä lähtöä tekevien pöytään. Pacificon tunnelma on kuitenkin niin rento ja leppoisa, että nämä miinukset antaa anteeksi. Sitä paitsi brunssilla ei voi olla kiire.

Ruokavalikoima on hintaan nähden (lauantaisin 9,95 e ja sunnuntaisin 11,95 e) varsin hyvä: on munakasta, pastasalaattia, kasviksia, monenlaista mysliä, paahtoleipää ja (purkki)croissantteja. Plussaa levitteistä, joista löytyi mm. Nutellaa. Tarjolla oli myös laktoositonta raejuustoa ja luonnonjugurttia (joka tosin loppui kesken ja korvattiin tavallisella). Sunnuntain deluxe-brunssi on hinnaltaan pari euroa kalliimpi, koska tarjolla on jälkiruokaa. Käyntikerralla tarjolla oli pullamaista mustikkapiirakkaa, jota kukaan seurueesta ei maistanut. Jos brunssille olisi mennyt jälkiruoan perässä olisi saattanut pettyä, mutta tässä vaiheessa olimme jo syöneet itsemme sen verran täyteen, että jälkkäriä ei liiemmin kaivannut. Laktoositonta maitoa ei ole tarjolla, mutta soijamaitoa kylläkin.

+ Hämyinen tunnelma
+ Edullinen hinta
+ Laktoosittomia vaihtoehtoja
+ Kasvissyöjälläkin on mistä valita
+ "Erikoisuuksia", kuten Nutellaa ja Agave-siirappia
- Kaikkea saa jonottaa
- Loppunutta ruokaa ei turhan ripeästi täydennetä
- Jälkkäri oli pettymys
- Croissantit purkista

S

2 kommenttia:

  1. Hei, lisäisin vielä Ekbergin plussiin gluteenittomat tuotteet: ainakin arkiaamuna tarjoilija toi pöytään pyynnöstä gluteenitonta leipää ja lisäksi kakkujen sijaan sain valita gluteenittomasta leivosvalikoimasta mieleiseni (päädyin superherkulliseen suklaapommiin) :)

    VastaaPoista
  2. Hei Minkki! Hyvä huomio, kiitos. Lisäsin sen listaan :)

    //S

    VastaaPoista

Herättikö teksti ajatuksia? Kysy tai kommentoi - me vastaamme!

Copyright © 2014 Ladies Who Brunch