24. lokakuuta 2011

Oma brunssi (chez lady S)

Mistä on hyvä brunssi tehty?

Aurinkoisena lokakuuaamuna päätimme laittaa oman brunssin pystyyn S:n superkodikkaassa asunnossa Punavuoressa. Tavoitteena oli saada pöytä notkumaan terveellisistä vaihtoehdoista ja herkuista.

S brunssin emäntänä oli huolehtinut kahvista, leivonnaisista ja pannarista jo etukäteen, kun M hoiti oman osuutensa piipahtamalla Stockan Herkussa aikaisin aamulla hakemassa kaiken maailman hedelmiä. Mukaan valikoitui banaaneja, kiiwejä, mansikoita, luumuja, passion-hedelmiä, hunajamelonia, ananas ja omenia. Herkusta tiensä pöytään löysivät myös tuoreet croissantit, joita varten S:llä oli ranskalaista granaattiomenamarmeladia (taivaallista!!) Brunssillamme oli myös aamupalajuustoa, appelsiinimehua ja kuivattuja hedelmiä.

S laittoi munakasta, cappucinot, inkiväärikakkua ja spelttipannaria, jota tarjoiltiin vaalean siirapin kanssa. (Note: spelttipannarin resepti voisi olla kiva, koska M kaipaa sitä, mutta ei ole kehdannut kysyä.*) Inkiväärikakun resepti oli peräisin The Telegraphin sivustolta. Maku ei ollut lainkaan niin inkiväärinen, kuin voisi kuvitella, vaan pirteä ja hieman jouluinen. Tätä kakkua M söi vielä välipalaksi seuraavanakin päivänä.

Tunnelma oli  lämmin, rento ja kodikas. Ruokaa oli riittämiin, mutta hedelmiä kahdelle hengelle ehkä liikaa. Parasta pöydässämme (keräilyastioiden lisäksi) oli ehdottomasti pannari ja inkiväärikakku. Näitä emme ole tavanneet vielä yhdestäkään muusta brunssipaikasta. Tällä brunssilla ei myöskään tarvinnut jonottaa istumapaikkoja ja musiikistakin vastasimme itse (BBC Radio1 of course).

*Spelttipannarin ohjeen kehitin omasta päästäni, mutta jos en ihan väärin muista, se meni jotenkin näin:
2 munaa
n. 4-5 dl laktoositonta maitoa
n. 1,5 dl spelttijauhoja
n. 1,5 dl luomuvehnäjauhoja
0,5 dl (auringonkukka)öljyä
ripaus sokeria ja suolaa
mausteita maun mukaan (vaniljasokeria, kanelia ja kardemummaa)
-S


+ Kiireetön, rento tunnelma
+ Runsas valikoima
+ Koira brunssiseurana
- Vaivannäkö

2 kommenttia:

  1. Täällä kirjoittelee (ja bloggailee) myös innokas brunsseilla kävijä! Tulen seuraamaan arvostelujanne mielenkiinnolla. :)

    Blogistani löytyy muuten kohdan "Aamupalat ja brunssit" alta jo aika monta brunssiarvostelua. Käykäähän katsomassa jos kiinnostaa.

    Tässä linkki blogistani löytyvään postaukseen, jossa brunssi on katettu myös kotiin.
    http://meanwhileinlongfield.wordpress.com/2011/07/20/brunch-at-home/

    VastaaPoista
  2. Hei! Kiitos kommentista! Siispä seuraillaan blogeja puolin ja toisin ;)
    M&S

    VastaaPoista

Herättikö teksti ajatuksia? Kysy tai kommentoi - me vastaamme!

Copyright © 2014 Ladies Who Brunch